Šunkový koktejl - recept cpt. Cooka
6 porcí: 30 dkg šunky, 2 vejce uvařená natvrdo, 10 dkg sterilovaného hrášku, 5 dkg oloupaného jablek, 5 dkg sterilované kapie, 5 dkg nakládaných okurek, 3 lžíce kečupu, 1 dl šlehačky, 10 dkg majonézy, citrónová šťáva, mletá paprika, sůl, zelená petrželka, kapie, citrón na ozdobu
Šunku, vejce, jablko, okurku a kapii nakrájíme na nudličky, hrášek necháme dobře okapat. Kečup rozmícháme s majolkou, citronovou šťávou, paprikou a solí, přidáme ušlehanou smetanu, lehce promícháme a nalijeme na připravené potraviny, rozdělené do šesti koktejlových sklenek. Koktejl krátce vychladíme, před podáním ozdobíme kapií a petrželkou a na okraj sklenek zavěsíme dílky citronu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka