Plněné ořechy - recept cpt. Cooka
1 dávka:  30 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, 12 dkg moučkového cukru, 5 dkg mletých vlašských ořechů, 1  bílek,

náplň: 15 dkg másla, 7.5 dkg moučkového cukru, 2  žloutky, 15 dkg mletých vlašských ořechů, 7.5 dkg mletých piškotů, rum,

čokoládová poleva: 10 dkg čokolády na vaření, 4 dkg ztuženého pokrmového tuku

Z ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odležet. Poté jím plníme máslem vymazané formičky ořechů. Při tvarování těsta do formiček vytvoříme uprostřed ořechů důlky. Pečeme 10-15 minut při 160 °C dorůžova, po vyjmutí z trouby je necháme chvilku zchladnout a poté vyklepneme. Druhý den ořechy plníme nádivkou, slepujeme a špičku namáčíme do čokolády. Hotové ořechy necháme na chladném místě alespoň týden odležet.
Náplň: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem, vmícháme ořechy, piškoty a ochutíme rumem. Nechceme-li používat syrový žloutek, zahřejeme trochu rumu, rychle do něj vmícháme žloutek a přidáme k utřenému máslu s cukrem.
Poleva: Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka