Išelské koláčky - recept cpt. Cooka
1 dávka: 21 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 7 dkg moučkového cukru, 4 dkg mletých vlašských ořechů, 2 špetky mleté skořice, 14 dkg másla,
náplň: 5 dkg moučkového cukru, 1 lžíce rybízové marmelády, 7.5 dkg opražených mletých lískových ořechů, vanilka 1x na špičku nože, 1.5 žloutku, 1 lžíce rumu,
čokoládová poleva: 5 dkg čokolády na vaření, 2 dkg ztuženého pokrmového tuku
Z ingrediencí zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme (vždy jen část těsta) asi 2 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru 4 - 4,5 cm. Pečeme pozvolna při 160 °C asi 8 minut. Druhý den je mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme půlkami ořechů či mandlí.
Naplň: v kastrůlku zahřejeme rum a rychle vmícháme všechny žloutky a přidáme k ostatním ingrediencím. Směs promícháme a necháme v lednici odležet.
Poleva: nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka