Špagety s masovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 cl extra virgin olivového oleje, 1 cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 stroužek česneku, 1 snítka rozmarýnu, 3 lžíce nasekané zelené petrželky, 75 dkg hovězího masa, sůl, mletý pepř, 2.5 cl suchého červeného vína, 4 rajčata, 3.2 dl hovězího vývaru, 50 dkg špaget
Olej rozehřejeme na středním plameni ve větší pánvi. Všechnu zeleninu očistíme a najemno nasekáme. Na pánev přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, rozmarýn a 2/3 nasekané petrželky a restujeme 5 minut. Vložíme mleté hovězí maso, osolíme a opepříme, restujeme 5 minut dohněda. Přilijeme víno a vaříme, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Vmícháme oloupaná, nahrubo nasekaná rajčata a na mírném plameni vaříme alespoň 2 hodiny. Průběžně podléváme vývarem, aby omáčka příliš nezhoustla. Poté odstraníme rozmarýn.
Těstoviny vaříme v osolené vodě ve větším hrnci, dokud nejsou al dente. Poté je necháme okapat a vložíme do omáčky. Ozdobíme zbývající petrželkou a podáváme horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka