Špagety s pecorinem, pancettou a pórkem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 lžíce másla, 6 cl extra virgin olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 12.5 dkg pancetty, 2 pórky, 2.5 dl vody, sůl, mletý pepř, 50 dkg špaget, 2 žloutky, 1 špetka moučkového cukru, 6 lžic strouhaného pecorina
Máslo a olej rozehřejeme ve větší pánvi na středním plameni. Přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek a restujeme 3 - 4 minuty dozlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a restujeme asi 5 minut dokřupava. Přidáme pórek nakrájený na tenké plátky, zalejeme vařící vodou a povaříme asi 5 minut, dokud pórek nezměkne. Osolíme a opepříme.
Mezitím vaříme těstoviny v osolené vroucí vodě ve větším hrnci, dokud nejsou al dente. Po přidání těstovin do hrnce ušleháme v menší misce vaječné žloutky s cukrem. Přimícháme je do pánve k pórku a na středním plameni za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Hotové těstoviny necháme okapat a přemístíme je do vyhřáté servírovací mísy. Dobře je promícháme s omáčkou a posypeme strouhaným pecorinem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka