Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi - recept cpt. Cooka
4 porce: 3 dkg sušených hub, 80 dkg brambor, 5 dkg cibule, 1 stroužek česneku, 2 dl smetany, 5 dkg vepřového sádla, ocet, bobkový list, sůl, nové koření, celý pepř, kopr,
zvěřinové kuličky: 20 dkg zvěřinového ořezu, 5 dkg slaniny, 1 vejce, 3 dkg hladké mouky, 5 dkg strouhanky, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, tymián
Na sádle si opečeme pokrájenou cibuli, česnek, zalijeme vodou, přidáme polovinu nakrájených oloupaných brambor, koření a polovinu předem namočených hub. Vše spolu vaříme do měkka a rozmixujeme do hladka. Přidáme druhou část nakrájených brambor, hub, smetanu a vaříme do měkka. Dochutíme solí, octem a koprem.
Zvěřinový ořez, slaninu a česnek umeleme, přidáme vejce, mouku, část strouhanky. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem a za pomoci strouhanky tvarujeme malé kuličky, které pečeme dvacet minut při teplotě 180 °C.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka