Kávová zrna - recept cpt. Cooka
1 dávka: 15 dkg hladké mouky, kávová sedlina podle chuti (spařená mletá káva - lógr), 10 dkg škrobové moučky, 14 dkg másla, 9 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce rumu,
kávový krém: 10 dkg hotového vanilkového pudinku, 10 dkg másla, 5 dkg čokolády na vaření nebo s 55 % kakaa, 4 cl kávového likéru, moučkový cukr podle chuti,
poleva: čokoláda, 1 špetka kávové sedliny
Z ingrediencí na těsto zpracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne odležet v lednici. Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme oválky (nebo jiné libovolné tvary) a pečeme ve středně vyhřáté troubě (170-180 °C) dorůžova. Vychladlé tvary slepujeme krémem a z jedné strany namáčíme do polevy.
Krém: do hotového vanilkového pudinku vešleháme změklé máslo, nad vodní lázní rozehřátou čokoládu, kávový likér a moučkový cukr.
Poleva: bílou čokoládu nebo cukrářskou polevu rozhřejeme nad vodní lázní a smícháme se špetkou kávové sedliny.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka