Játrové knedlíčky - recept cpt. Cooka
5 porcí: 10 dkg vepřových jater, 1 žloutek, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, zelená petrželka kudrnka, majoránka, olivový olej, strouhanka na zahuštění, mletý pepř, sůl
Játra nameleme nebo nastrouháme na hrubém struhadle (když strouháme, je dobré je před tím dát na chvíli do mrazáku, aby byly tužší), smícháme se žloutkem, najemno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nasekanou petrželkou, majoránkou, pár kapkami oleje. Podle potřeby zahustíme strouhankou, dochutíme pepřem a solí. Poté vlhkýma rukama tvoříme malé kuličky, které vaříme v mírně vroucí osolené vodě. Když vyplavou na povrch, jsou hotové.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka