Ravioli al brasato - recept cpt. Cooka
Ravioli s dušeným hovězím
4 porce:
na těsto: 30 dkg hladké mouky, 3 vejce,
náplň: 80 dkg hovězího masa (prorostlejší: kližka, plec, líčko), 2 dkg másla, 1 cibule, 5 lžic suchého bílého vína, 3 dkg parmazánu,
omáčka: 3 dkg másla, šalvěj, sůl, 5 dkg parmazánu
Maso očistíme a osušíme ubrouskem, ponecháme v jednom kuse. Máslo v kastrolku rozpálíme a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme rovnoměrně do hněda. Pak je odložíme stranou a na másle asi 5 minut osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, ta zhnědnout nemá. Vrátíme na ni maso, osolíme, podlejeme vínem a necháme asi 3 hodiny pomalu dusit úplně doměkka.
Na vále smícháme prosátou mouku s vajíčky, nejprve vidličkou a potom důkladně hněteme rukama, až dostaneme hladkou a homogenní hroudu těsta. Dáme je ve fólii na půl hodiny odpočinout do ledničky. Potom je vyválíme do tenkých plátů.
Hotové maso jemně umeleme a dobře promícháme s vajíčkem a strouhaným parmezánem. Na plát těsta klademe kuličky masové směsi asi 5 cm od sebe, na ně položíme druhý plát těsta potřený z jedné strany vodou nebo vajíčkem, prsty vytěsníme vzduchové bubliny a vykrajujeme ravioli buď kulatým tvořítkem nebo rádlem do čtverečků. Dáme uvařit do slané vody asi na 4 minuty. Na pánvi rozpustíme máslo se šalvějí. Zcezené ravioli zlehka promícháme v míse s máslem a strouhaným parmezánem a rychle podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka