Voňavé sedani - recept cpt. Cooka
Sedani aromatici
4 porce: 38 dkg těstovin sedani, 4 rajčata, 4 lžíce strouhaného pecorina, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 2 listy šalvěje, 2 bobkové listy, 1 svazek zelené petrželky, 1 feferonka, 1 dl panenského olivového oleje, sůl, mletý pepř
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké půlměsíčky. Česnek také oloupeme a nožem rozmáčkneme. Zelené bylinky opláchneme, oteřepeme z nich vodu a nasekáme je. V pánvi zpěníme cibuli s česnekem na oleji, přidáme bobkový list, rozmarýn, šalvěj a nasekanou červenou feferonku. Několik minut povaříme, potom přidáme petrželku a stáhneme pánev z ohně. Česnek a bobkové listy vyjmeme. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostečky. Přidáme je do pánve, vrátíme na sporák, osolíme, dopepříme a několik minut povaříme. Těstovini sedani uvaříme jako obvykle ve slané vodě, a když jsou al dente, zcedíme je a promícháme rychle na pánvi s omáčkou. Ihned podáváme posypané strouhaným pecorinem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka