Těstoviny s brokolicí a chobotnicí - recept cpt. Cooka
Pasta con i broccoli e calamari
4 porce: 36 dkg krátkých těstovin, 50 dkg brokolice, 20 dkg chobotnic, 1/2 šalotky, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 1 dl panenského olivového oleje, sůl, mletý pepř
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Chvíli ji povaříme ve slané vodě. Několik kousků odložíme na ozdobení porcí, většinu přidáme na pánev s olejem a stroužkem nakrájeného česneku. Pár minut promícháváme na malém plameni. Chobotnici omyjeme a nakrájíme na kroužky. Kroužky usmažíme na jiné pánvi na lžíci oleje spolu s drobně nakrájenou šalotkou. Osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme al dente a po zcezení promícháme s brokolicí a zase chvíli směs prohazujeme na pánvi s osmaženou chobotnicí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka