Ditalini s cuketou - recept cpt. Cooka
Ditalini con le zucchine
4 porce:  36 dkg těstovin (ditali, ditalini nebo anelletti), 40 dkg cukety, 15 dkg čerstvého kozího sýra, 15 dkg mascarpone, 3  šalotky, 5 dkg parmazánu, 1 dl panenského olivového oleje, několik lístků čerstvé bazalky, 1 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Cuketu očistíme a nakrájíme na kolečka. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno, osmažíme je na oleji, přidáme cuketu a nasekanou petrželku. Párkrát na pánvi prohodíme, osolíme a přidáme trošku vody z těstovin. Povaříme pod pokličkou asi 5 minut, než cuketa začne měknout. Potom přimícháme strouhaný parmezán. Měkký kozí sýr smícháme s mascarpone, nasekanou bazalkou a čerstvě mletým pepřem. Malé těstoviny typu anelletti, ditali nebo ditalini uvaříme al dente, vodu slejeme a promícháme je s cuketovou směsí. Podáváme na talíři, navrch položíme dva kopečky sýra a ozdobíme bazalkovými lístky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka