Špagety s bottargou - recept cpt. Cooka
Spaghetti con bottarga
4 porce: 40 dkg špaget, 10 dkg bottargy (tzv. sicilský kaviár - sušené lisované jikry z tuňáka), 1 stroužek česneku, 1 dl olivového oleje, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Oloupeme česnek, rozmáčkneme dlaní a necháme ho zhnědnout v pánvi na oleji. Asi 2/3 bottargy nastrouháme a přidáme do oleje, pomalu rozpustíme, nemá se smažit. Přidáme nasekanou petrželku a stáhneme z ohně. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a zcedíme. Česnek vyjmeme z omáčky, přidáme do ní těstoviny a promícháme. Podáváme posypané nastrouhanou zbývající bottargou a opepřené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka