Těstoviny arrabbiata - recept cpt. Cooka
Pasta all'arrabbiata
4 porce: 36 dkg těstovin, 60 dkg zralých rajčat, 2 dl olivového oleje, 4 dkg červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 svazek zelené petrželky, 1 feferonka, sůl
Omáčka arrabbiata je charakteristická spojením pálivé papričky a rajčatové omáčky. Toto je jen jedna z mnoha variant. Rajčata krátce blanšírujeme, oloupeme slupku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme nahrubo. Oloupeme cibuli a česnek a zvlášť je najemno nakrájíme. Cibuli opatrně osmažíme na oleji, potom přidáme česnek a nasekanou feferonku, chvíli společně promícháme a potom přidáme rajčata. Dosolíme a povaříme asi 15 - 20 minut. Těstoviny uvaříme al dente a po zcezení je na pánvi promícháme s omáčkou a nasekanou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka