Těstoviny podle šlapky - recept cpt. Cooka
Pasta alla puttanesca
4 porce: 36 dkg těstovin, 44 dkg rajčatového pyré pasírovaného z čerstvých rajčat, 10 dkg vypeckovaných černých oliv, 2 ančovičky, 5 dkg kaparů, 1 dl panenského olivového oleje, 1 feferonka, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Čerstvou chilli papričku zbavíme semínek a také nadrobno nakrájíme. Dáme obojí i s ančovičkami do pánve na rozehřátý olej a mícháme, dokud se ančovičky nerozpustí. Pak přidáme kapary, olivy a rajčatové pyré. Vaříme asi 6 minut a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Na závěr v pánvi promícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka