Těstoviny s parmskou šunkou - recept cpt. Cooka
Pasta con salsa al prosciuto
4 porce:  36 dkg těstovin, 40 dkg klasické rajčatové omáčky, 10 dkg parmské šunky, 1/2 dl suchého bílého vína, 3 dkg šalotky, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Na větší pánvi změkčíme na másle nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme rozetřený česnek (nebo jej dáme jen kvůli chuti vcelku a později odstraníme). Na 2 minuty přidáme parmskou šunku nakrájenou na proužky, potom zalejeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Přidáme rajčatovou omáčku (např. recept <>), sůl, pepř a povaříme asi 5 minut. Těstoviny uvařené na zub slejeme a promícháme na pánvi s omáčkou. Podáváme s mlýnkem na pepř.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka