Reginette se sicilským pestem - recept cpt. Cooka
Reginette con pesto alla siciliana
4 porce: 36 dkg
reginette nebo linguine, 30 dkg zralých rajčat, 1 svazek bazalky, 4 stroužky česneku, 5 dkg oloupaných mandlí, olivový olej, sůl, pecorino, rajčatové slupky a lístky bazalky na ozdobu
Spaříme a oloupeme mandle a po osušení je dáme opéci do trouby nebo opražíme na suché pánvi trochu do růžova. Rajčata nařízneme do kříže a minutu spaříme ve vřící vodě, prudce ochladíme ve vodě ledové a oloupeme. Několik čtvrtin těchto slupek usušíme v troubě a použijeme při podávání na ozdobu. Rajčata rozkrojíme, pokud mají hodně semínek, tak je odstraníme a rajčata nakrájíme na malé kousky. Nasypeme vychládlé mandle do mramorového nebo porcelánového hmoždíře a energicky třeme, až dostaneme sypkou směs. Tu odložíme stranou a do hmoždíře dáme oloupané stroužky česneku, bazalku a sůl a třeme na kaši. Přidáme rajčata a olej a dále zpracováváme, až dostaneme jednolitý krém. Do něj přisypeme mandle a smícháním všech surovin je omáčka hotová. Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente, po zcezení promícháme s omáčkou a podáváme posypané strouhaným pecorinem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka