Tagliolini v tatarské omáčce - recept cpt. Cooka
Tagliolini in salsa tartara
4 porce: 32 dkg tagliolini ze semoliny, 10 dkg smetany, 2 žloutky, 6 dkg nakládaných okurek, 5 dkg sladkokyselých nakládané cibulky, 3 dkg kaparů, 10 g hořčice, tvrdý sýr Grana Padano, zelená petrželka
Nakládané cibulky a okurky nahrubo nakrájíme, také kapary. Cibulky si můžeme připravit i doma, když malé oloupané kousky povaříme ve směsi vody, cukru, octa a soli, dokud se tekutina nesvaří a nezískají jantarovou barvu. Na pánev nalejeme čerstvou smetanu (můžeme to zkusit i s kuřecím nebo zeleninovým vývarem a s rozpuštěným oříškem másla) a přivedeme ji k varu, potom přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme tekutinu odpařovat, až docílíme krémové konzistence, dochutíme troškou hořčice. Těstoviny tagliolini vaříme podle výrobce, asi 8 minut. Po scezení je přidáme na pánev a promícháme s omáčkou a s několika lžícemi vody z těstovin, přimícháme žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Servírujeme je na talíř do úhledné kopky namotané pomocí vidličky ve velké naběračce. Zalejeme zbylou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem grana padano.
šéfkuchař Enrico Bartolini - Ristorante 'Le Robinie' Montescano
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka