Fusilli čtyřsýrové - recept cpt. Cooka
Fusilli con salsa ai formaggi
4 porce: 36 dkg těstovin fusilli (vřetena), 2.5 dl mléka, 7 dkg gorgonzoly, 6 dkg sýra scamorza (nebo mozzarella), 7 dkg sýra fontina, 4 lžíce strouhaného pecorina, sůl, mletý pepř, 4 černé olivy, zelená petrželka
Těstoviny fusilli dáme vařit do osolené vody, mléko rozehřejeme na větší pánvi. Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme do mléka s pepřem a troškou soli. Necháme je rozpustit, při tom stále mícháme. Těstoviny al dente slijeme, trošku vody z nich přidáme do omáčky, a pak je na pánvi s omáčkou promícháme. Podáváme zasypané strouhaným pecorinem a zdobené nasekanými černými olivami, petrželkou a v troubě usušenými slupičkami rajčat.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka