Carbonara šéfkuchaře - recept cpt. Cooka
Carbonara dello chef
4 porce:  36 dkg špaget, 12 dkg pancetty nebo guanciale, 4  vejce, 3 dkg strouhaného parmazánu, 3 dkg pecorina romano, sůl, mletý pepř
Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody. Plátky slaniny nakrájíme na proužky a následně na kostky a ty vhodíme na rozpálenou pánev bez oleje. Smažíme dokřupava, potom pánev stáhneme z ohně. V misce vidličkou rozšleháme vajíčka, ale ne do pěny. Přimícháme k nim nastrouhané sýry. Když jsou špagety al dente, slejeme z nich vodu (trochu vody si odložíme), vrátíme pánev se slaninou na sporák a přidáme do ní špagety. Prohodíme je se slaninou a jsou-li moc suché, přidáváme po lžících vodu ze špaget. Dobře promícháme se směsí vajec a sýra, aby se lehce srazila a těstoviny pěkně obalila. Důkladně opepříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka