Snídaně pro flamendry s pikantní omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg zavináčů (sleďů naložených v cibuli), 2 papriky (napůl červená a zelená), 4 rajčata, 10 dkg majonézy, 1/2 lžičky mleté papriky, 1 špetka moučkového cukru, 4 lžíce pažitky
Sledě nechte okapat, nakrájejte na centimetrové nudličky. Smíchejte s cibulkou, s níž byli sledi naloženi. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte je na tenké nudličky. Rajčata nakrájejte na osminky. Smíchejte se sledi a připravte do misek. Na omáčku proceďte do misky asi 4 lžíce nálevu ze sleďů. Přidejte majonézu, sladkou papriku a cukr a promíchejte metličkou. Omáčku ochuťte, nalijte na salát a posypte nakrájenou pažitkou. Servírujte vychlazené, k dochucení dejte na stůl ocet, mletý pepř, worcesterskou omáčku, sůl a nakrájenou cibuli nebo pažitku.
Kyselé sledě uvítáte ke snídani po probdělé noci, jindy je nabídněte večer ke sklenici piva.
Příloha: tmavý celozrnný chléb, selský chléb
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka