Flamenco vejce - recept cpt. Cooka
Huevos a lo Flamenco
8 porcí:  3.25 dl rajčatové omáčky, 10 dkg šunky, 8  vajec, 2 lžíce povařeného zeleného hrášku, 1  červená paprika (nakrájet na tenké proužky), chorizo salám nakrájený na plátky, 8  chřestu (špičky), sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Malé zapékací misky vytřeme olejem a rozdělíme do nich rajčatovou omáčku (viz recept <>). Přidáme trochu na kostičky nakrájené šunky. Do každé misky rozbijeme jedno vejce. Na ně naklademe pár hrášků a křížem krážem tenké nudličky červené papriky. Na kraj pak kolečko chorizo salámu, doprostřed chřestovou špičku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, asi na 200 °C, dokud bílek neztuhne, ale žloutek je uvnitř stále tekutý, asi 8 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka