Česneková kuřecí křidélka - recept cpt. Cooka
Pollo al ajillo
12 porcí: 12 kuřecích křídel, 6 lžic olivového oleje, 10 stroužků česneku, 1 bobkový list, 1.5 dl suchého sherry, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Polovinu česneku lehce zmáčkneme a oloupeme, nakrájíme na plátky. Olej rozpálíme v hluboké pánvi a plátky česneku v něm osmažíme dozlatova, dáme pozor, aby nezhnědly a nezhořkly, pak je vyjmeme a odložíme. Do oleje naskládáme kuřecí křidélka zbavená konečků a rozdělená v kloubu a pomalu je smažíme ze všech stran, obložíme neloupanými stroužky. Když zezlátnou, přidáme na pánev bobkový list, sherry, posolíme a opepříme. Pokračujeme v pomalém vaření, dokud se všechna tekutina neodpaří a křidélka nezačnou opět prskat. Potom je rychle podáváme posypaná sekanou petrželkou a osmaženými kousky česneku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka