Pisto manchego - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 zelené papriky, 3 cukety, 5 rajčat, 4 lžíce sekané zelené petrželky, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce olivového oleje při podávání po studenu, sůl, mletý pepř
Rozpálíme olej ve velké pánvi nebo kamenině, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, dokud není měkká, v závěru přidáme rozetřený česnek. Zelené kapie mezitím očistíme a nakrájíme na čtverečky, mladé omyté cukety na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a zbavené semínek také nakrájíme (mohou se použít i rajčata loupaná konzervovaná). Zeleninu přidáme k cibuli a opatrně asi 20 minut povaříme, aby se všechny chutě smíchaly. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Nakonec vmícháme polovinu nasekané petrželky a podáváme jako samostatné jídlo buď zahorka posypané kousky natvrdo vařených vajec a petrželkou, nebo po studenu zakapané dobrým olejem. Často se ale používá i jako příloha, třeba ke smažené šunce s vajíčky, nebo jako základ salátu s tuňákem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka