rajčatová omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 80 dkg rajčat z konzervy, 4 snítky tymiánu nebo oregana, mletý pepř
Do hrnce nalejeme vodu, přidáme oloupané, ale celé stroužky česneku (dvě třetiny z uvedeného množství) a trošku oleje. Přivedeme vodu k varu, vmícháme rýži a vaříme asi 18 minut, než je hotová a tekutina se úplně vstřebá. Na polovině oleje zlehka osmažíme zbývající nasekaný česnek. Přilejeme k rýži, promícháme a sundáme rýži z plamene, zakryjeme.
Máslo rozehřejeme se zbývající čtvrtinou oleje, oloupané banány rozpůlíme podélně a krátce osmažíme z obou stran. Odložíme je do tepla. Potom na oleji na mírném ohni osmažíme rozklepnutá vajíčka, dokud jim nezezlátnou okraje. Osolíme je a zaprášíme mletou paprikou. Rýži podáváme zalitou rajčatovou omáčkou a nahoru klademe banány a smažená vajíčka.