Bohnesupp - recept cpt. Cooka
Fazolová polévka alsaská
6 porcí: 25 dkg fazolí, 1 pórek, zelená petrželka, 2 mrkve, 2 brambory, 2 l vody, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 cibule, 20 dkg slaniny, 6 párků, 1 sklenka smetany nebo mléka, sůl, mletý pepř
Fazole přes na noc namočíme ve vodě. Před vařením přidáme pepř, zeleninu nakrájenou na kostičky, slaninu, a na cibuli připíchneme bobkový list pomocí hřebíčků. Vaříme na mírném ohni po dobu 2 hodin. Několik minut před podáváním přidáme štrasburské párky nakrájené na kolečka a nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme, dokořeníme a přidáme smetanu nebo mléko. Chcete-li polévku výživnější, můžete do ní přimíchat zásmažku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka