Rajčata s drožďovou pomazánkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 rajčat (přibližné stejně velkých), sůl, citrónová šťáva,
Náplň: 3 dkg oleje, 1 cibule, 1/2 květáku, 5 dkg kvasnic, 2 vejce, sůl
Omytým rajčatům opatrně seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme, uvnitř osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Tak připravené plníme. Z vydlabaného vnitřku prolisováním odstraníme zrníčka. Procezenou dřeň použijeme do náplně. U naplněných rajčat víčko přiklopíme tak, aby bylo náplň vidět asi v půlcentimetrovém proužku. Naplněná rajčata klademe na ochucené salátové listy a podáváme jako předkrm nebo jako samostatnou večeři s chlebem nebo dokřupava osmaženými plátky veky nebo je přidáváme do obložené mísy.
Jemně pokrájenou cibuli necháme zpěnit na tuku. Přidáme droždí, necháme rozpustit a mícháme do zhoustnutí. Přimícháme uvařený nadrobno rozsekaný květák, osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci a smažíme, až vejce zhoustnou. Do vychladlého přidáme dřeň z rajčat. Naplněná rajčata zdobíme petrželkou nebo pažitkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka