Podmáslový chléb - recept cpt. Cooka
900 g: 31 dkg podmáslí, 5 dkg bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 brambora (uvařit, nastrouhat), 1.5 lžičky soli, 1 lžíce drceného kmínu, 20 dkg hladké mouky, 18 dkg chlebové mouky, 12 dkg žitné mouky celozrnné, 2 lžičky moučkového cukru, 1.3 dkg kvasnic
Suroviny v pořadí podle návodu výrobce pekárny přidávejte do míchací nádoby (vařenou strouhanou bramboru lze nahradit lžící instantní bramborové kaše nebo alespoň škrobovou moučkou, kvasnice instantním droždím, asi 1 lžičkou místo 15 g), čerstvé kvasnice s cukrem až naposled. Zapněte základní program a nastavte barvu kůrky světlou nebo střední. Během míchání kontrolujte konzistenci těsta a v případě potřeby zasáhněte přidáním mouky nebo naopak vlažné vody, ale v obou přiípadech opatrně a jen po lžičkách. Podle vlastní chuti můžete v okamžiku, kdy na vás pekárna uprostřed hnětení pípá, přidat i další semínka. Hotový bochník vyklopte na rošt a nechte vychladnout. Chléb podmáslový lze péct i v troubě jako ošatkový.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka