Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou - recept cpt. Cooka
4 kusy:  2.25 dl vody, 2.5 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 38 dkg chlebové mouky, 4 dkg vlašských ořechů, 5 dkg gorgonzoly, 1.3 dkg kvasnic
Z uvedených surovin (ořechy se použijí pomleté, gorgonzola nadrobí na kousíčky) vypracujte v míse hladké, nelepivé těsto, nebo je postupně v pořadí určeném výrobcem vložte do pekárny chleba a zvolte program pro přípravu těsta. Po hodině kynutí rozdělte na omoučeném válu na části, z každé zlehka vytvořte malou kouli a nechejte ještě hodinu kynout pod utěrkou při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 240 °C, ciabatty zformujte na plech do podlouhlého bochánku, potřete mašlovačkou olivovým olejem a vložte do trouby společně s nádobou s vodou na zvlhčení. Pečte je asi 25 minut a pak nechte vychladnout.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka