Nočky z uzené tresky - recept cpt. Cooka
2 porce: 20 dkg uzené tresky, 1/2 šálku čerstvé bazalky, 1 lžička citrónové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce aceta balsamica, 20 dkg cherry rajčat, 1 lžička medu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Z uzené tresky (nebo uzeného pstruha) odstraňte kůži a kosti. Z bazalky odřežte tuhé stonky a polovinu lístků dejte stranou. Druhou polovinu posekejte a rozmělněte (rozmixujte) s rybím masem v jemné pyré. Dochuťte je citrónovou šťávou, solí a mletým pepřem. Cherry rajčátka opláchněte, rozpůlte a dejte do mísy s lístky bazalky. V misce smíchejte olivový olej, balsamico, sůl, pepř a med. Oloupejte česnek a prolisujte k této směsi, promíchejte a zalijte jí rajčátka. Dvěma lžícemi tvarujte z rybího pyré oválné nočky, které podáváte obložené rajčátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka