Kachní prsa s čínským zelím - recept cpt. Cooka
2 porce:  40 dkg kachních prsíček, 3 lžíce oleje, 2  šalotky, 40 dkg čínského zelí, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce limetkové šťávy, 1/2 šálku zeleninového vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sezamových semínek, sůl, mletý pepř
Filátka z kachních prs osolte a opepřete. Rozpalte na pánvi asi třetinu oleje a osmažte na něm maso kůží nahoru po dobu asi 10 minut. Šalotky mezitím oloupejte a jemně nakrájejte, čínské zelí opláchnete, vytřepete vodu a nakrájíte na tenké proužky. Na druhé pánvi rozehřejte zbývající olej spolu se sezamovým a krátce na něm šalotku a zelí osmahněte. Přidejte limetkovou šťávu a vývar, nechte prohřát asi 10 minut, pak vmíchejte sójovou omáčku a sezamová semínka.
Prsíčka obraťte a smažte dalších 10 minut kůží dolů, v připadě potřeby přidejte trošku oleje. Když jsou propečená a kůžička zlatá, nakrájejte na plátky a servírujte obložená čínským zelím.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka