Turecký med - recept cpt. Cooka
Torrone
8 porcí:  30 dkg medu, 2  bílky, 35 dkg krystalového cukru, 1 sklenka vody, 15 dkg oloupaných mandlí, 15 dkg lískových ořechů, 5 dkg pistácií, oplatky
Ve vodní lázni (ve velkém kastrole se vaří voda a v ní je malý kastrol, ve kterém se vaří to, co potřebujete) vařte med přibližně 20 minut, potom do něj opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Mezitím v kastrole povařte cukr s vodou a jakmile se začne zabarvovat, přilijte ho do medu s bílky. Od začátku do konce tohoto receptu musíte míchat dřevěnou vařečkou. Míchejte a přidejte postupně mandle, oříšky a pistácie (které jste měli v teple v troubě) a zamíchejte. Hmotu přelijte do formy na perník, kterou jste vyložili sladkými oplatky. Oplatky položte i navrch. Nechte vychladnout několik hodin a nakonec nakrájejte na plátky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka