Platýs plněný mandlemi a cizrnou - recept cpt. Cooka
Sogliole farcite con mandorle e ceci
4 porce: 4 platýsi, 2 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl, strouhanka, 20 dkg mandlí, 1 konzerva cizrny, 1 cibule, 1 karotka, vývar, olivový olej, pálivá paprika
Očistěné platýse otevřete jako knihu. Osolte a opepřete je a pokapejte je olivovym olejem, obalte je ve strouhance, dejte je do zapékací misky otevřenou stranou dolů a nechte je péct při 200 °C 12 minut, potom je obraťte a opečte z druhé strany ještě tři minuty. Nastrouhejte mandle. V olivovém oleji osmažte jemně nasekanou malou cibuli a nastrouhanou mrkev, přidejte nastrouhané mandle a rozmačkanou cizrnu a nechte osmahnout. Přidejte trochu vývaru, osolte, opepřete a ochuťte pálivou paprikou. Vyndejte platýse z trouby, dejte je na talíře, pokryjte náplní a servírujte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka