Ostružinový koláč - recept cpt. Cooka
1 dávka: 25 dkg polohrubé mouky, 25 dkg moučkového cukru, 1 dl vody, 1 dl oleje, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, citrónová kůra, 3 vejce,
náplň: , 3/4 l vody, citrónová šťáva, krystalový cukr, 2 balíčky pudinkového prášku malinového nebo jahodového
Přísady na těsto včetně žloutků smícháme, nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Pečeme v troubě na střední stupeň, zhruba 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
A mezitím si připravíme náplň: uvaříme pudink ve vodě ochucené podle vlastní chuti cukrem a citronovou šťávou. Na vychladlou placku rozložíme ostružiny, zalijeme je pudinkem a necháme vychladit. Nejlépe se pak krájí nožem namočeným ve studené vodě, můžete i dozdobit šlehačkou, ale není nutná.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka