Fiadone - recept cpt. Cooka
Korsický sýrový koláč
4 porce:  4  vejce, 12.5 dkg moučkového cukru, 50 dkg brocciu (ricotta nebo cottage sýr), 1 lžička citrónové kůry, 1 lžíce calvadosu,  špetka soli
Oddělte žloutky od bílků, žloutky rozšlehejte s cukrem, přidejte čerstvý měkký sýr (korsický sýr brocciu můžete nahradit sýrem ricotta nebo jemným tvarohem či směsí obou, ale Korsičanům to prosím neříkejte), přidejte jemně nastrouhanou citrónovou kůru a ovocnou pálenku, která dodá koláči vůni. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, a po částech jej opatrně vmíchejte do sýrové směsi. Směs přemístíte do kulaté formy vyložené pečícím papírem a opatrně se peče při teplotě 180 °C asi 30 - 40 minut, dokud není horní strana uprostřed zlatá a u okrajů dohněda a párátko nevychází z těsta suché. Nechte vychladnout a můžete podávat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka