Spaghetti tetrazzini - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 dkg sušených hub, olivový olej, 4  kuřecí stehna, mořská sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 35 dkg čerstvých hub, 2 dl bílého vína, 5 dl šlehačky, 20 dkg parmazánu, 1 snítka čerstvé bazalky, 44 dkg špaget
Sušené hříbky zalejeme vařící vodou jen tolik, aby je zakryla a dáme je na pár minut stranou, aby nasákly. Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme, směs čerstvých hub očistíme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme pánev dostatečně velkou, aby se na ni vešly všechny suroviny, zastříkneme olivovým olejem, necháme na něm zrůžovět kuřecí kousky osolené a opepřené. Přihodíme vymačkané sučené houby, česnek i houby čerstvé. Po chvíli zalijeme vínem a vodou ze sušených hub, snížíme teplotu a necháme vařit, dokud kuře není měkké a víno se neodpaří.
Mezitím dáme vařit dostatečné množství osolené vody na špagety a předehřejeme troubu na 200 °C. Špagety uvaříme podle návodu a zcedíme. Kuřecí směs na pánvi zalijeme smetanou, necháme přejít varem a vypneme. Podle chuti dosolíme a opepříme. Přidáme odkapané špagety a dobře na pánvi prohodíme. Přihodíme tři čtvrtiny strouhaného parmazánu a nasekanou bazalku. Přemístíme vše do zapékací mísy, zasypeme polovinou zbylého sýra a pečeme v troubě dozlatova, dokřupava. Na talířích zakapeme panenským olivovým olejem a posypeme zbývajícím parmazánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka