Nohutlu pilav - recept cpt. Cooka
Pilaf s cizrnou
4 porce:  1 šálek rýže, 1/2 šálku vařené cizrny, 1  cibule, 2 lžíce másla, 2 šálky vody, sůl, mletý pepř
Rozehřejeme v hrnci máslo (tradičně se používal tuk z ovčí oháňky, ale máslo seženeme snadněji), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezměkne. Pak přidáme rýži a předem uvařenou cizrnu, pár minut necháme za občasného promíchání rýži zesklovatět. Přidáme vodu, sůl a mletý pepř. Přivedeme vše k varu a pak plamen stáhneme, přikryté na mírném ohni dusíme, dokud se voda nevstřebá, rýži při vaření nemícháme. Potom stáhneme z ohně, utěsníme pokličku čistou utěrkou a necháme 10 minut dojít. Pilaf se jí samostatně nebo jako příloha k masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka