Tojug čigirtmasi - recept cpt. Cooka
Kuře s vajíčky
4 porce: 90 dkg vykostěného kuřete, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 rajčata, 3 vejce, koriandrové lístky nebo zelená petrželka
Rozehřejte na pánvi dvě třetiny oleje a nechte na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli, za častého míchání ji osmažte, až zrůžoví, pak ji odložte stranou do misky. Na pánev přidejte zbytek oleje a máslo, rozpalte a osmahněte dorůžova větší kousky kuřecího masa (asi po dvou na porci) z obou stran. Kuře osolte a podle chuti opepřete. Vraťte na pánev k masu i cibuli, přidejte na kousky nakrájená oloupaná rajčata. Promíchejte a nechte na mírném ohni asi 25 minut, až je maso měkké. Pak směs zalijte rozšlehanými vajíčky, pánví potřeste, aby se vejce stejnoměrně rozlila a nechte dojít bez míchání 5 - 7 minut. Podávejte ihned, posypané sekaným koriandrem nebo petrželkou.
Příloha: rýže nebo dobrý chléb
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka