Yoğurtlu havuç salatası - recept cpt. Cooka
Mrkvový salát s jogurtem
4 porce: 4 šálky strouhané mrkve, 1 šálek nejlépe plnotučného bílého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru, sůl, 1 lžíce majonézy (není nutná)
Rozehřejte na pánvi olej a přidejte nahrubo strouhanou mrkev. Míchejte, dokud mrkev nezměkne. Vychladlou dobře promíchejte v misce s hustým jogurtem, rozetřeným česnekem, jemně nasekaným koprem a solí. Tento jogurtový salát se používá jako předkrm nebo 'meze', chuťovka při popíjení alkoholu, zejména rakije. V hospodách ho často zahušťují i majonézou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka