Smažená kosmatice - recept cpt. Cooka
4 porce:  12  bezových květů, 1  vejce, 5 dkg hladké mouky, 1 dl piva, mletý pepř, sůl, 5 lžic slunečnicového oleje na smažení
Květy černého bezu by měly být úplně čerstvé, utržené bezprostředně před zpracováním. Odstřihneme je nůžkami tak, aby měly delší stopku. Pečlivě je opereme, aby se zbavily případného hmyzu a opatrně osušíme. Připravíme si řídké těsto z hladké mouky, piva (nebo mléka), vajec a soli. Těsto opepříme a mírně našleháme. Potom se každý trs uchopí za dlouhý stonek a namočí do těsta. Řízky se rychle osmaží na rozpáleném oleji do zlatova, potom dlouhý stonek odstřihneme a květ obrátíme, aby se mohl opéci i z druhé strany.
Příloha: nové brambory nebo bramborová kaše

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka