Jarní omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce: jarní cibulka, 2 lžíce šťovíku, 2 lžíce kopřiv, máslo, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, muškátový oříšek, sůl, smetana
Oloupanou cibuli i s natí jemně posekáme spolu se šťovíkem, dáme na část rozpuštěného másla a lehce zpěníme. Zbylé máslo rozpustíme v kastrolku, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Tu pak zředíme vodou nebo vývarem, dobře promícháme a provaříme. Do provařeného základu přidáme zpěněnou cibuli, nasekané kopřivy a šťovík, okořeníme špetkou mletého pepře a strouhaného muškátového oříšku, osolíme, zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vařenými vejci s bramborem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka