Šťovíková omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 hrsti přebraného šťovíku, 3 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce moučkového cukru, 1/8 l smetany, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky
Přebraný šťovík bez stopek opereme, spaříme a usekáme jako špenát. Uděláme bledou řídkou jíšku, přidáme šťovík, šalvěj a trochu osmažíme. Potom všechno zalijeme vodou nebo vývarem, dosolíme, osladíme, provaříme a teprve nakonec zahustíme smetanou s moukou a zašlehaným žloutkem. Necháme přejít už jen jedním varem a hned odstavíme, aby se omáčka nesrazila.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka