Kuřecí stehna na bedle - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí stehna, máslo, 1 cibule, 4 snítky tymiánu, 1 bedla, 5 cl ginu, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, 2 lístky šalvěje, 4 rajčata, 1 žlutá paprika
Vykostěná kuřecí stehna rozčtvrtíme, osušíme a na trošce rozpáleného másla zprudka osmahneme do růžova. Odložíme na chvíli do tepla, na pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něj přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Pro vůni přihodíme pár snítek čerstvého tymiánu a když cibule zesklovatí, tak na čtverečky nakrájený kloubouček bedly. Vrátíme na pánev maso, osolíme, připepříme a posypeme špetkou mletého zázvoru. Pomalu podusíme podlité ginem, případně troškou vývaru. Později přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata, natrhané lístky šalvěje. Před dokončením odstraníme tymián a necháme ve směsi změknout papriku nakrájenou na proužky.
Příloha: <<žemlový nákyp>>
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka