Frittelle di mele - recept cpt. Cooka
Smažená jablka
4 porce: 8 jablek, 5 dkg másla, 5 dkg moučkového cukru, 1 šálek mléka, hladká mouka, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce, vepřové sádlo na smažení
Jablka oloupejte, vykrojte jadřinec, nakrájejte na půlcentimetrové plátky a ty poprašte cukrem. Smíchejte rozpuštěné máslo, cukr a mléko dohromady, přidejte trochu mouky, našlehaná vejce a prášek do pečiva. Těstíčko dobře promíchejte. Sádlo rozpusťte na pánvi. Plátky jablek namáčejte do těsta a smažte na velmi horkém tuku. Když jsou dozlatova, osuší se na papírovém ubrousku i ihned podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka