Crostoli - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 vejce, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla, 1 balíček vanilkového cukru, sůl, 25 dkg hladké mouky, vepřové sádlo na smažení
V misce rozšlehejte vejce s cukrem do lehkého napěněného krému. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte, potom špetku soli, vanilkový cukr (nebo pár kapek vanilkové esence), pak pomalu přimíchávejte prosátou mouku, dokud nedostanete hladkou a jemnou konzistenci. Pak na pomoučeném válu pokračujete ve hnětení, dokud se v těstu netvoří vzduchové bubliny. Válečkem rozválíte dotenka, rádýlkem nakrájíte na proužky nebo jiné tvary a ty se osmaží do zlatova v dostatečném množství horkého sádla. Hotové se osuší na papírovém ubrousku a před podávánim posypou cukrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka