Canederli tirolesi - recept cpt. Cooka
Tyrolské knedlíky
6 porcí: 25 dkg suchého chleba, 3 vejce, 1 šálek mléka, 7.5 dkg slaniny pancetta, 5 dkg salámu, 7.5 dkg slaniny, zelená petrželka, pažitka, sůl, muškátový oříšek, 10 dkg hladké mouky, vývar
Nakrájejte suchý chleba na kostičky. V misce rozšlehejte společně vejce a mléko a pak přidejte kostičky chleba. Vmíchejte jemně nakrájený tyrolský špek, kořeněný salám a pancettu, jemně nasekanou pažitku a zelenou petrželku, přisolte podle chuti, strouhněte trochu muškátového oříšku, promíchejte a nechte asi hodinu v chladu. Přiveďte k varu vývar. Do směsi přidejte tolik mouky, aby z ní šly tvořit knedlíky. Ty dělejte asi ve velikosti mandarinek a nechte je povařit ve vývaru asi 20 minut. Podávejte horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka