Canederli neri - recept cpt. Cooka
Pohankové černé knedlíky
4 porce:  30 dkg žitného chleba, pohanková mouka, 20 dkg slaniny pancetta, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1  pórek, sůl,  trochu mléka
Nakrájejte na plátky žitný chléb, plátky vložte do mísy s nasekanou slaninou, velmi jemně nakrájenou cibulí, česnekem a pórkem. Podle chuti dosolíte a přidejte dostatečné množství vody a mléka. Nechte alespoň půl hodiny odstát, aby chléb zvlhl a absorboval všechny chutě. Ve velkém hrnci přivedete k varu dostatečné množství osolené vody. Do chlebové směsi přimíchejte tolik pohankové mouky, aby těsto bylo dostatečně husté. Z těsta tvořte mokrýma rukama malé knedlíky velikosti mandarinky a postupně je vkládejte do stále vřící vody. Vaří se 20 - 25 minut na mírném ohni. Canederli se podávají v horkém kuřecím vývaru nebo jako příloha k zelí, s bílou ředkví nebo křenem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka