Sopa de albóndigas - recept cpt. Cooka
Knedlíčková polévka
4 porce: 50 dkg předního hovězího, 3/4 lžičky soli, 3/4 lžičky mletého chilli, 1 cibule, 1 hrneček strouhanky, 1 vejce, 1/2 hrnečku piniových semínek, 1/2 l silného hovězího vývaru, 2 sklenky vody, 1 bobkový list, 5 cl sherry nebo suchého desertního vína
Libové hovězí maso očistíme a umeleme. Mleté maso dobře smícháme se solí, chilli, strouhanou cibulí, strouhankou, rozšlehaným vejcem a loupanými limbovými semínky, které v nouzi můžeme nahradit rýží. Z hmoty utvoříme masové knedlíčky asi 2,5 cm v průměru. V hrnci přivedeme do varu vývar s vodou a bobkovým listem, postupně vkládáme knedlíčky tak, aby se var nepřerušil, a mírně vaříme asi 30 minut. Před dohotovením polévky vyjmeme bobkový list a po odstavení vlijeme sherry. Zamícháme a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka