Jarní šťovíková polévka - recept cpt. Cooka
Tavaszi leves
4 porce:  1 lžíce másla, 2 hrsti šťovíku, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl zeleného hrášku, 25 dkg chřestu, 2  žloutky, 2 dl kysané smetany, sůl
Oříšek másla necháme rozpustit v hrnci, když je horké, přidáme nasekaný šťovík. Necháme dusit doměkka. Potom zasypeme hladkou moukou a zalejeme vodou. Přivedeme do varu, přidáme čerstvý hrášek a dusíme, až je hrášek téměř měkký. Podle chuti osolíme a přidáme nakrájené hlavičky a měkké části z chřestu. Zatímco se polévka vaří, rozmícháme žloutky se zakysanou smetanou. Opatrně, aby se žloutek nesrážel, promícháme s polévkou. Před podávánim ještě můžeme přidat trochu masového vývaru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka