Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg mletého hovězího masa, 1 vejce, 5 cl brandy, 1 cibule, 1 lžíce vlašských ořechů, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce zelené petrželky kudrnky, mletý pepř, sůl,
omáčka: 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 citrón na šťávu, 1 lžíce ostré hořčice, 2 lžíce worcestrové omáčky, mletý pepř, sůl
Mleté maso zpracujeme s přísadami - vejcem, koňakem, jemně sekanou cibulí a nadrobno sekanými ořechy, jogurtem a kořením. Z masa tvarujeme malé oválné řízky. Na grilu je opékáme z obou stran a podáváme s omáčkou, kterou připravíme smícháním najemno nakrájené cibule s ostatními ingrediencemi. Jako příloha je nejlepší dobrý chléb.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka